FAQ Norway

Spørsmål og Svar (FAQ)

Nedenfor håper vi du finner svar på de fleste spørsmålene vi tror du måtte ha:

 • Hva er Norgesmesterskapet i poker?

  Norgesmesterskapet i poker er et initiativ startet av kulturdepartementet for å tilby norske pokerspillere muligheten til å spille poker på norsk jord. Dette ble mulig som en konsekvens av en lovendring 1. januar, 2015, hvor det ble lovlig å spille poker med venner i private hjem, med maks 10 spillere og 1000 kroner i innsats per spiller. I tillegg fikk Norge lov til å arrangere et nasjonalt mesterskap med opptil fem regionale mesterskap. Nå er Norgesmesterskapet utviklet til et ukelangt mesterskap med mange turneringer og 20 000kr i tapsgrense og i hjemmelag kan man nå være opptil 20 personer.
 • Hvem arrangerer Norgesmesterskapet i poker?

  Adlers Gate AS er firmaet som er autorisert til å arrangere pokerturneringer i Norge. Firmaet har vært ansvarlig for mesterskapet siden 2018. De samfunnsnyttige organisasjonene Gynkreftforeningen og Blodkreftforeningen, har sammen med entreprenøren Adlers Gate, blitt tildelt Norgesmesterskapet i poker etter en søknadsprosess. Tildelingen gjelder for 2021-2025. Adlers Gate samarbeider med Norsk Pokerforbund og Lotteritilsynet med tanke på alle aspekter rundt mesterskapet.
 • Hvor arrangeres Norgesmesterskapet i poker?

  Norgesmesterskapet i poker arrangeres på Thon Congress Gardermoen.
 • Må du være norsk statsborger for å delta?

  Mesterskapet er åpent for alle norske statsborgere og spillere med boligadresse registrert i Norge. Du må også ha en norsk bankkonto for å kunne delta i turneringer og motta premier.
 • Hvor gammel må man være for å delta?

  Du må være minst 18 år for å delta, og for å oppholde deg i pokerrommet.
 • Hvordan kjøper jeg meg inn i turneringene?

  1. Du kan forhåndsregistrere deg via nettsiden vår, www.norgesmesterskapetipoker.no, ved å bruke bankoverføring eller Vipps.
   Forhåndsregistreringen er tilgjengelig fra 1. august til og med onsdag 2. oktober. Du vil få en automatisk kvittering på turneringene, mens du får en bekreftelse på innkjøp senest 3 arbeidsdager etter bestilling.

  2. Man kan også kjøpe seg inn i turneirngslokalet under NM-uken med Vipps og med ditt personlige debet bankkort. Du kan ikke kjøpe deg inn med kontanter eller kredittkort.

 • Hvor mye kan jeg kjøpe meg inn for?

  Innkjøp er begrenset til maksimalt 20 000 kroner for turneringer i mesterskapet. Innkjøp i de regionale satellittene (kvalifiseringsturneringer) er begrenset til 5 000 kroner. Man må bygge sitt eget NM ut ifra dette. Vinner man i en turnering kan ma kjøpe seg inn for mer enn 20 000kr da årets pokermesterskapet har en tapsgrense på 20 000kr.

 • Må jeg registrere en spillerkonto?

  Du måtte registrere all informasjon på nytt i 2021. Denne informasjonen er nå lagret og for de resterende årene under lisensen vil
  innkjøpsprosessen dermed være raskere enn tidligere.

 • Kan du registrere sin informasjon på forhånd?

  Alle som kjøper seg inn på forhånd vil få lagret sin spillerinfo og kan hente turneringsbillett i lokalet. Husk å ha med gyldig ID-kort. For å sikre plass i ønskede turneringer ber vi flest mulig forhåndsregistrere seg og kjøpe seg inn til turneringer i vår webshop. Noen av turneringene kan bli fulle på forhånd.

 • Må jeg registrere en spillerkonto?

  Alle som kjøper seg inn på forhånd vil få lagret sin spillerinfo og kan hente turneringsbillett i lokalet. Husk å ha med gyldig ID-kort.

 • Hvordan bestiller jeg et hotellrom?

  Bookinger av hotell og bobilplass kan gjøres i “Hotell”-fanen på nettsiden vår, www.norgesmesterskapetipoker.no.

 • Kan jeg velge startdag i Main Event?

  Når du kjøper deg inn på nettsiden kan du velge hvilken startdag du ønsker å spille. Dersom du ønsker å forandre startdagen din, kan du frem til 48 timer før turneringen starter sende en e-post til info@norgesmesterskapetipoker.no. Etter at mesterskapet har startet, kan du også forandre dette ved å møte opp ved informasjonsskranken på stedet frem til turneringen starter.

 • Hvor finner jeg turneringsinformasjon og turneringsregler?

  Turneringsregler finner du under “Turneringer”-fanen på www.norgesmesterskapetipoker.no. Her finner du også turneringsprogrammet og turneringsstrukturer.

 • Hvor mange plasser er det i hver turnering?

  Hver turnering har et gitt antall plasser. Noen turneringer har også begrensninger på grunn av antall tilgjengelige pokerbord eller dealere. Vi justerer turneringene etter behov, og prøver å få plass til alle som ønsker å delta.

 • Hvordan mottar jeg turneringsgevinstene?

  Gevinster blir utbetalt til bankkontoen din. Vi kontakter vinnere på e-post etter hver turnering, for å skaffe oss all relevant informasjon vi trenger for å utbetale gevinster. Det er ikke mulig å få utbetalt gevinster kontant. Det er ikke mulig å overføre premier til andre kontoer eller personer.

 • Hvordan serveres mat og drikke under norgesmesterskapet?

  Hotellet har ansvar for servering av mat og drikke under turneringene.

 • Hvordan er muligheten for parkering?

  Det er gode muligheter for parkering på turneringsstedet.

 • Er branding tillatt?

  Markedsføring for internasjonale spillsider er ulovlig i henhold til norsk lov. Dette betyr at du ikke kan delta i turneringen med klær som promoterer internasjonale spillselskaper, eller andre ulovlige produkter. Spillere som møter opp med reklame for spillselskaper, vil bli bedt om å skifte klær eller forlate lokalet. Dette er bestemt av Lotteritilsynet, og kan resultere anmeldelse, samt at du som spiller blir diskvalifisert.

 • Hvordan kommer jeg i kontakt med arrangøren?

  Du kan kontakte Adlers Gate AS på info@norgesmesterskapetipoker.no, eller direkte på vår Facebook-side.

^Top